Henegouwen, parel van onze Zuiderburen

Ballonvaren in Henegouwen, verrassend veelzijdig

Een ballonvaart in Henegouwen is een feest voor het oog. Meestal is de omgeving van Doornik de vertrekplaats. In het Westen van Henegouwen komt vanuit Frankrijk de Schelde ons land binnengestroomd. Maar ook de vele kanalen doorkruisen het landschap.

Vanuit een luchtballon bieden de waterlopen en stuwmeren mooie plaatjes. En dan vergeten we nog de vele kastelen. Vanaf een hoogte van 150 m tot enkele honderden meter bieden deze een sprookjesachtige aanblik. Het kasteel van Antoing is daar een mooi voorbeeld van.

Omwille van de thermiek vliegen we in de periode mei tot oktober meestal ’s morgens of ’s avonds. Natuurlijk moet er altijd voldoende zichtbaarheid zijn om veilig te vliegen. Een ballonvlucht duurt meestal een goed uur. In die tijd leggen we een afstand af tussen de 10 en 25 km, afhankelijk van de windsnelheid.

Skyviewballoons uitzicht

Ballonvaren met respect voor mens en dier 

Skyview Balloons uit Zwevegem maakt er een erezaak van alle wettelijke verplichtingen na te leven. Voor elke ballonvaart zijn de nodige verzekeringen afgesloten. Al onze piloten beschikken over de nodige vergunningen. Ze behoren tot de top van de Belgische ballonvaarders. Het zijn allen stuk voor stuk meertalige professionals met pakken ervaring. Vakmensen met een eigen gedragscode waarbij respect voor mens en dier vooropstaat.

Bij het landen het eigendom van de landeigenaar volledig vrijwaren is een ander belangrijk oogmerk. Ambities die deze toppiloten met sprekend gemak realiseren. Zo is iedereen tevreden.

Verder is er een beknopt huisreglement. De belangrijkste regel is dat deelnemers zich schikken naar de richtlijnen van de piloot. Aan boord van een warmeluchtballon wordt er bijvoorbeeld niet gerookt. Met gasflessen in de buurt is dat trouwens een meer dan verstandige keuze. Gelukkig vormen deze afspraken voor onze passagiers nooit een probleem. Veiligheid is immers een zaak van iedereen.