West-Vlaanderen, een lust voor een ballonvaart

Van de kust tot de Schelde, West-Vlaanderen op zijn best

Het diverse maar overwegend vlakke landschap is typisch voor West-Vlaanderen. Het maakt van een ballonvaart over deze regio een lust voor het oog. In het noorden van de provincie is een vertrek rond Brugge een fel gesmaakte topper.

Of kies je liever voor een blik vanuit de luchtballon op de heuvels nabij de Franse grens? Met een vlucht over Poperinge, Ieper en de slagvelden van de Eerste Wereldoorlog? Een indrukwekkend tafereel en zeker een aanrader om te bezichtigen vanuit een warmeluchtballon. Net als de bossen in de buurt van Torhout, en Wingene. Langs de assen Wervik – Menen – Wevelgem en Kortrijk – Harelbeke – Waregem geniet je van glooiende velden. En van de oevers van de Leie. Wat verderop ligt het Scheldebekken met pittoreske steden als Avelgem, Kluisbergen en Anzegem.

Voor een ballonvaart biedt West-Vlaanderen voor elk wat wils.

Skyviewballoons uitzicht

Wereldoorlog I vanuit een ander perspectief

De slagvelden van de Eerste Wereldoorlog in het Westen van de provincie West-Vlaanderen zijn sowieso indrukwekkend. Vanuit een luchtballon imponeert dit nog meer. Pas in de lucht krijg je echt een idee van het aantal militaire kerkhoven. Heuvelland, Ieper, Poperinge, Wijtschate, Passendale en Zonnebeke liggen er letterlijk mee bezaaid.

Ook de omvang ervan is pas goed zichtbaar tijdens een ballonvaart. Het landschap ligt bovendien doorspekt met kratermeertjes, resten van loopgraven, bunkers en andere versterkingen.

Ze vormen een bijzondere vorm van bezienswaardigheden. Een trekpleister die je in deze regio van West-Vlaanderen gemakkelijk waarneemt vanuit een heteluchtballon.

Kies je vertrekplaats met een privévlucht 

Skyview Balloons uit West-Vlaanderen heeft een ruim aanbod aan vertrekplaatsen. Keuze genoeg dus voor jouw ballonvaart. Opteer je voor een privévlucht? Dan kies je zelf het vertrekpunt. Door rekening te houden met de windrichting, bepaal je als het ware zelf je traject.

Woon je in Tielt? Dan biedt een ballonvlucht richting Beernem met uitgestrekte bossen en diverse kastelen vele mooi plaatjes. Wil je dus zelf inspraak in jouw vlucht?

Kies dan voor een privévlucht en contacteer Skyview Balloons.